Особливості діагностичної роботи з дітьми з гіперактивним розладом та дефіцитом уваги - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, Myroslava Ivanivna (Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2009)
В статті описано особливості діагностичної роботи з дітьми з гіперактивністю та дефіцитом уваги, виділено основні симптоми синдрому, представлено методи та способи діагностичної роботи, вказано на необхідність враховувати індивідуальні особливості кожного випадку, відповідати потребам дитини та її рідних, розробляти психодіагностичну модель окремо для кожної дитини. The article describes the peculiarities of psychological assessment of children with attention deficit and hyperactivity disorder, selects the basic symptoms of syndrome, and presents the assessment methods, accents on a necessity to take into consideration the individual features of every case and every child, to develop a psychological assessment model for every child separately.
The Peculiarities of Psychological Assessment of Children with Attention Deficit and Hyperactivity Disorder
Мушкевич Мирослава Іванівна - канд. псих. наук, доцент, зав. кафедрою медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: гіперактивність та дефіцит уваги; attention deficit and hyperactivity disorder; психодіагностика; psychological assessment; психічний розвиток; psychical development; психологічний діагноз; psychological diagnosis; клінічне інтерв’ю; clinical interview