Організація адвокатури в окрузі Київської судової палати за Судовими Статутами 1864 року - Левчук, Юлія Михайлівна; Levchuk, Yuliia M. (Національна асоціація адвокатів України, 2016)
У статті досліджено основні етапи становлення та розвитку інституту адвокатури періоду судової реформи 1864 року в Російськії імперії, зокрема, в окрузі Київської судової палати. Встановлено підстави та передумови формування інституту адвокатури, а також основні аспекти організації та діяльності адвокатури.

The basic stages of formation and development of the Bar during the 1864 judiicial reform in Russian Empire, particularly in the district of the Kiev trial chamber, are investigated in the article. The reasons and preconditions of the Bar formation, as well as basic aspects of its organization and operation, including some prominent lawyers operation, are established.
Keywords: адвокатура; Київська судова палата; Судові Устави 1864 року; судова реформа; присяжні повірені; приватні повірені; the Bar; Kiev trial chamber; the Court regulations of 1864; judicial reform; state attorneys; private attorneys