Investigation of integrated marketing communications to the buyer in the retail trade network - Лялюк, Алла Миколаївна; Конюх, Іванна; Lialiuk, Alla N.; Koniukh, Ivanna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Overview scientific approaches to the specific functioning of integrated marketing communications at point of sale; described five major influence over buyers in the retail trade network; results of research and analyzes the effectiveness of the impact of integrated marketing communications in the retail trade network shoes "Chobitok".

Узагальнено наукові підходи до специфіки функціонування системи інтегрованих маркетингових комунікацій у місцях продажу; описано п’ять основних способів впливу на покупців у роздрібній торговельній мережі; відзначено, що важливим моментом у рекламній кампанії є збір інформації про ринок, поведінку конкурентів, урахування аспектів сезонності й найближчих свят. Також потрібно аналізувати не лише внутрішню інформацію про діяльність підприємства, а й зовнішні чинники впливу на його роботу. Для дослідження впливу інтегрованих маркетингових комунікацій на покупця наведено результати дослідження використання інтегрованих маркетингових комунікацій у роздрібній торговельній мережі взуття «Чобіток». Комплексом просування для компанії слугували засоби масового впливу: реклама й стимулювання збуту, прямий маркетинг (смс-розсилка), рубрична та престижна реклама. Використовуючи показник RМI, зроблено висновок про ефективність ІМК у торговій мережі взуття «Чобіток». Запропоновано напрями вдосконалення ІМК, які повинні насамперед ґрунтуватися на виробленні власної стратегії просування товару, орієнтованої на власний сегмент споживачів.
Дослідження впливу інтегрованих маркетингових комунікацій на купівельну поведінку покупця в роздрібній торговій мережі
Keywords: integrated marketing communications; retail trade network indicator RMI; efficiency IMC; інтегровані маркетингові комунікації; показник RМІ; ефективність ІМК; роздрібна торговельна мережа