Різдвяні мелодії. Аранжування для інструментальних ансамблів та оркестрів народних інструментів : репертуарний збірник - Кучерук, Володимир Феофілович (My University, 2022)
Основою репертуарного збірника «Різдвяні мелодії. Аранжування для інструментальних ансамблів та оркестрів народних інструментів» є українські, польські, німецькі колядки та різдвяні мелодії, аранжовані автором для різних складів інструментальних ансамблів і оркестру народних інструментів. Пропоновані твори різні за структурою, фактурою, складністю вивчення та виконання, можуть бути використані для навчального процесу та концертного виконання. Твори пройшли багаторічну апробацію в ансамблі народних інструментів «Джерела» та оркестрі народних інструментів Волинського національного університету імені Лесі Українки, також у Різдвяному концертному дійстві «Коляда з Тетяною Ціхоцькою» (Луцьк). Рекомендовано учням мистецьких шкіл та викладачам і студентам закладів вищої освіти України.
В музичних творах (колядках та різдвяних мелодіях народів світу) використані різні інструментальні склади - від чотирьох і більше музичних інструментів. Крім запропонованих партитур автор надав короткі технічно-тембральні характеристики використаного музичного інструментарію.
Keywords: Різдвяні мелодії; колядки; ансамбль народних інструментів; інструментальний ансамбль; оркестр народних інструментів; Тиха ніч; сопілка; флейта; альт; скрипка; бандура; контрабас; баян; оркестрові дзвіночки; дзвони; коробочка; фортепіано; трикутник; 783.65:[78.088:785]