Відприкметникова дієслівна морфологічна транспозиція - Мельник, Ірина Анатоліївна; Melnyk, I. A. (НАН України ; Ін-т укр. мови НАН України, 2012)
У статті досліджено відприкметникову дієслівну морфологічну транспозицію, зокрема з’ясовано причини можливості/ неможливості морфологічного завершення відприкметникової синтаксичної вербалізації, схарактеризовано семантичні групи відприкметникових транспозитів, визначено ступені продуктивності дієслівних словотворчих афіксів. The article deals with the study of adjectivized verbal morphological transposition. In particular the reasons of possibility/inability morphological completion of adjectivized syntactic verbalization are found out. The semantic groups of adjectivized transposites are characterized, the degrees of productivity verbal derivational affixes are defined.
Adjectivized Verbal Morphological Transposition
Keywords: транспозиція; транспозит; вербалізація; прикметник; transposition; transpozyt; verbalization; adjective