Документально-нормативна база керівництва розвитком студентського спорту в СРСР 1950–1970 р. - Войнаровський, Aнатолій; Vojnarovs'kij, A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено період, який умовно називається «Хрущовська відлига». (1950–1970 рр). Також розкрито особливості розвитку фізичної культури як навчальної дисципліни в педагогічних ВНЗ СРСР та УРСР. Висвітлено етапи прийняття вищим керівництвом країни законів, направлених на покращення діяльності студентського спорту. Показано перші кроки радянського спорту зі вступу до міжнародних спортивних організацій (МОК та ФІСУ). Зроблено графічне зображення розподілу академічних годин розвитку фізичної культури. The article shows the period that is named «The Khrushchev Thaw» (1950–1970). There are also shown the peculiarities of physical culture development as an educational discipline in pedagogical higher educational establishments of the USSR and the Ukrainian Soviet Social Republic. We have also highlighted the stages of laws adoption that were aimed at improvement of student sport activity. There were shown the first steps of Soviet sport after joining international sports organizations (International Olympic Committee and International University Sports Federation). We have made graphical image of distribution of academic hours of physical culture development.
Documentary Regulatory Base of Student Sport Development Management in the USSR (1950–1970)
Keywords: розвиток; фізична культура; навчальна дисципліна; студенти; development; physical culture; studying discipline; students