Духовні засади діалогу - Біленко, Тетяна; Bilenko, Tetyana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Існування суспільства неможливе без мови, слова, діалогу. А що таке діалог? Це вербальне спілкування в суспільстві, куди залучені не лише люди, а й реалії об’єктивної та суб’єктивної дійсності. Річ, предмет, феномен не можуть вербально спілкуватися з окремою людиною й суспільством загалом, але людина забезпечує цей діалог, працюючи за двох – за себе та за предметний і феноменальний світ. Existing of the society is impossible without a language, a word, and without a dialogue. What is a dialogue? This is verbal communication in the society where not only people are involved, but also realia of objective and subjective reality. A thing, a subject, a phenomenon cannot verbally communicate with a separate person and a society in general, but the personprovides thedialogue, working fortwo:for themselves andfor thesubjectandphenomenal world.
Dialogue Spiritual Principles
Keywords: діалог; слово; вербальне спілкування; соціальна пам’ять; хронотоп; dialogue; word; verbal communication; social memory; chronotope