Якість життя учасників проекту «Поліпшення життєвої ситуації постраждалих від націонал-соціалізму шляхом активізації їх соціальних контактів та сприяння фізичному здоров’ю» - Усова, Оксана Василівна; Ульяницька, Наталія Ярославівна; Сітовський, Андрій Миколайович; Захожа, Наталія Яківна; Індика, Світлана Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Якість життя учасників проекту «Поліпшення життєвої ситуації постраждалих від націонал-соціалізму шляхом активізації їх соціальних контактів та сприяння фізичному здоров’ю». У статті досліджено показники якості життя осіб похилого віку, учасників проекту «Поліпшення життєвої ситуації постраждалих від націонал-соціалізму шляхом активізації їх соціальних контактів та сприяння фізичному здоров’ю». Після реалізації заходів проекту відмічено збільшення рольового функціонування респондентів, обумовленого фізичним станом, рольового функціонування, обумовленого емоційним станом. Загальний стан здоров’я осіб похилого віку знизився, а інтенсивність болю, соціальне функціонування та психічне здоров’я на кінець проекту майже не змінилися, даються взнаки наростаючі інволютивні, дегенеративно-дистрофічні вікові зміни та негативне психо-емоційне навантаження реалій триваючої війни росії проти України. Мета проекту досягнута через покращення самопочуття, настрою, емоційне розвантаження та в цілому збільшення якості життя представників цільової групи.
Keywords: якість життя; похилий вік; соціальні контакти; фізична активність