Фітнес як засіб зниження надмірної ваги в жінок - Петрович, Вікторія; Petrovych, Viktoriya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті проаналізовано проблему надмірної ваги серед жінок 25–40 років. Надмірна вага й способи позбавлення – одна з найпопулярніших тем жіночих розмов. Сьогодні нам відомо безліч різних дієт, комплексів вправ, косметологічних процедур, спрямованих на боротьбу із зайвою вагою. При цьому «світ товстішає», тобто з кожним роком кількість людей, які страждають ожирінням (саме так на медичній мові називається діагноз, який ми зазвичай іменуємо «надлишкова вага»), збільшується в геометричній прогресії, надаючи цьому захворюванню статус світової епідемії. Часто всі відомі методи боротьби з надмірною вагою використовуються хаотично й результат може бути різним, навіть утрата здоров’я. Щоб такого не сталося, ми пропонуємо співпрацю з дієтологом та дозування фізичних навантажень в умовах поетапної реабілітації на оптимальних можливостях серцево-судинної системи. У статті запропоновано програму тренування, яка полягала в чергуванні різних видів навантажень і тим самим разом із правильним харчуванням привела до підвищення фізичної працездатності, розвитку фізичних якостей та зниження ваги. In the article we have analyzed a problem of overweight among women aged 25–40. Overweight and ways of its lowering – one of the most important topics of women’s talks. Today we know a lot of diets, exercise complexes, cosmetology procedures that are aimed at battle with overweight. At the same time «the world is growing fat», each year number of people who suffer from fatness (or overweight) grows in geometric progression, giving this illness a status of world epidemic. Very often all known methods of fight with overweight are used chaotically and result may be different, even loss of health. In order to avoid this we propose cooperation with a nutritionist and dosing of physical loads under condition of stage-by-stage rehabilitation on optimal abilities of cardiovascular system. In the article we have presented a training program that consists in using of different kinds of loads and together with the right nutrition leads to increasing of physical workability, development of physical qualities and weight reduction.
Fitness as Means of Weight Redution Among Women
Keywords: надмірна вага; дозування навантаження; етапи фізичних навантажень; пілатес; стретчинг; функціональні тренування; степ-аеробіка; тай-бо; танцювальна аеробіка; overweight; loads dosing; stages of physical loads; pilates; stretching; functional trainings; step-aerobics; Thai-bo; dancing aerobics