Літературна доба романтизму в критичній рецепції Дмитра Павличка - Теребус, Оксана Леонідівна; Terebus, Oksana L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2007)
У статті йдеться про представників доби романтизму у літературно-критичних та публіцистичних статтях Д. Павличка, зокрема, про польського поета Ю. Словацького та російських – О. Пушкіна та В. Жуковського, про українську тематику у творчості цих поетів.
Keywords: літературно-критичні статті; публіцистичні статті; українська тема; польська поезія; російська поезія