ІЗ СПОСТЕРЕЖЕНЬ НАД МОВОЮ ЄВАНГЕЛІЯ 1164 РОКУ - Осінчук, Юрій; Osinchuk, U (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті розглянуто фонетичні риси живого мовлення східних слов'ян, які зафіксова¬но в Добриловому Євангелії 1164 р. — пам'ятці півдня Київської Русі. The article focuses upon the phonetic speech peculiarities of the eastern Slavs, fixing in the Dobrylo's Gospel written by 1166 - the monument of the south part of Kyjivsjka Rus'
Keywords: діалектні особливості; мова; мовлення; dialectal features; language; speech