Методика викладання філософських та релігієзнавчих дисциплін у вищій школі - Кондратик, Ольга Василівна; Kondratyk, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
«Методика викладання філософських та релігієзнавчих дисциплін у вищій школі» є однією із завершальних дисциплін у підготовці магістра – викладача філософії та релігієзнавства, тому за мету ставиться формування уявлень і знань про основні форми та методи викладання філософських та релігієзнавчих дисциплін, підсилюючи вивчення, практичними навичками проведення семінарських та лекційних занять. Для розв’язання поставленої мети необхідно вивчити головні методичні особливості викладання філософії та підходи до релігієзнавства, як філософської дисципліни, у вищому навчальному закладі, зрозуміти і освоїти методики проведення тематичних навчальних лекцій, а також в методи і засоби проведення практичних, семінарських занять. Необхідно сформувати розуміння таких форм роботи зі студентами як консультації, самостійна робота, вивчення джерел та літератури, написання рефератів, підготовка короткого повідомлення чи виступу або доповіді на семінарі, виконання індивідуальних завдань, курсових та дипломних робіт. Одне з головних завдань є формування методичних навичок викладання лекцій чи проведення семінарського заняття на основі творчих самостійних методичних планів лекцій чи семінарів.
Keywords: методика; гуманітарне знання; організація навчання; дискурс; форми навчання; проблемний метод