Робоча програма навчальної бібліотечної практики - Надольська, Валентина Василівна; Nadolska, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Мета бібліотечної практики – поглиблення та закріплення теоретичних знань студентів про бібліотеки, бібліотечну справу, її історію, теорію і практику, її правові та економічні засади, отриманих у процесі навчання та ознайомлення з основними сферами їх застосування. Знання набуті під час проходження практики допоможуть у закріпленні майбутніх професійних знань і практичних навичок роботи з усіма видами друкованих джерел, насамперед – з документами. Завдання – формування у студентів професійних умінь і навичок їх майбутньої професії – документознавця, бібліотекознавця, архівіста на базі одержаних у вищому навчальному закладі теоретичних знань; творче їх застосовування в практичній роботі.
Keywords: робоча програма; бібліотечна справа; бібліотека; бібліографічний опис; каталог; облік бібліотечного фонду