Трансформація індустрії гостинності в умовах кризових викликів. - Тищук, Інна Володимирівна; Пасічник, Михайло Петрович (My University, 2025)
На сьогоднішній день сфера гостинності, що охоплює готельно-ресторанний бізнес, туризм і рекреаційні послуги, стикається з безпрецедентними викликами, спричиненими впливом воєнного стану. У таких умовах значно змінюються запити клієнтів, що змушує підприємства швидко реагувати, змінювати бізнес-моделі та розробляти нові стратегії для забезпечення стійкості й задоволення очікувань споживачів. Зокрема, першочергової уваги потребують перегляд операційних процесів, управління ризиками, забезпечення безпеки клієнтів і персоналу, а також підтримка психологічної стабільності працівників. Актуальність цього дослідження зумовлена необхідністю впровадження інноваційних підходів і методів управління, які допоможуть підприємствам сфери гостинності не лише подолати кризові обставини, але й знайти шляхи до стабільного розвитку. Вивчення адаптаційних стратегій сприятиме підвищенню ефективності та стійкості таких підприємств, а також стане основою для розробки моделей реагування на майбутні непередбачувані кризи. Особливої ваги набуває аналіз впливу зовнішніх факторів на поведінку споживачів у період воєнного стану, адаптація маркетингових підходів і створення нових форматів обслуговування, які відповідатимуть потребам як місцевих мешканців, так і вимушених переселенців.
Keywords: стратегія; гостинність; трансформація; маркетингові підходи