Феміністичний аспект творчості Ольги Токарчук (на матеріалі оповідання «Profesor Andrews w Warszawie») - Шепелюк, Вікторія; Вишневська, Оксана Антонівна; Shepeliuk, Viktoriia; Vyshnevska, Oksana A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Розглянувши феміністичний контекст оповідання Ольги Токарчук «Profesor Andrews w Warszawie», автори стверджують, що, попри відсутність жіночих образів в оповіданні, функцію передачі феміністичних поглядів письменниці відіграють іменники жіночого роду, кожен із яких виконує певні семантичні функції та передає феміністичні настрої авторки.
Keywords: Ольга Токарчук; фемінізм; лексика; оповідання