Типові помилки у структурі складнопідрядного речення (за матеріалами друкованих ЗМІ) - Яворський, Андрій Юрійович; Yavorskij, A. Yu. (Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара, 2012)
Систематизовано різнотипні синтаксичні анормативи, вилучені з газет, та запропоновано шляхи їх усунення. Простежено частотність кожного типу помилок і ступінь їхнього лінгворизику у процесі редагування. In the article the polytypic abnormities from the newspapers are systemized, and the ways of improvement are suggested. The frequency of every type of mistake as well as the level of linguistic risk in the process of editing is traced.
Keywords: мовна норма; мовна помилка (анорматив); синтаксична норма; синтаксична помилка; linguistic norms; linguistic mistake (abnormity); syntactic norms; syntactic mistake