Стратегії та механізми психологічної адаптації особистості в умовах воєнного стану - Кулацька, Наталія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета дослідження полягає в теоретичному аналізі та емпіричному дослідженні стратегій та механізмів психологічної адаптації особистості умовах воєнного стану. У першому розділі роботи здійснено теоретичний аналіз поняття психологічна адаптація особистості у зарубіжній і вітчизняній літературі; охарактеризовано стратегії та механізми психологічної адаптації особистості в умовах воєнного стану У другому розділі розроблено програму емпіричного дослідження та проведено дослідження стратегій та механізмів психологічної адаптації особистості умовах воєнного стану. Проаналізовано результати емпіричного дослідження та сформовано висновки У третьому розділі розроблено програму психологічного тренінгу щодо формування ефективного адаптаційного потенціалу особистості
Keywords: адаптація особистості; стрес; воєнний стан; депресія; копінг-стратегії