Політермічні перерізи систем AI2S – As2S3 – SnS2 (AI – Cu, Ag) - Деркач, Павло Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
В представленій роботі високотемпературним методом отримано близько 40 сплавів і проведено рентгенофазовий та диференційно-термічний аналіз деяких попередньо отриманих та синтезованих зразків систем Cu(Ag)2S –As2S3 – SnS2. Вперше побудовано діаграми стану 10 систем: As2S3 – SnS2, Cu3AsS3 – Cu4SnS4, Cu3AsS3 – Cu2SnS3, Cu6As4SnS11 – Cu2SnS3, As2S3 – Cu2SnS3, As2S3 – Cu2Sn4S9, Ag3AsS3 – Ag8SnS6, Ag3AsS3 – Ag2SnS3, AgAsS2 – Ag2SnS3, AgAsS2 – SnS2.
Keywords: квазіпотрійна система; рентгенофазовий аналіз; диференційно-термічний аналіз; ізотермічний переріз; фазові діаграми; евтектична взаємодія