Українська мова в контексті новітніх наукових парадигм - Межов, Олександр Григорович (My University, 2024)
Навчально-методичне видання містить питання для обговорення на практичних заняттях, рекомендовану літературу, питання для самоперевірки до кожної теми освітнього компонента, методичні рекомендації для самостійного вивчення дисципліни, термінологічний словник, питання для підсумкового контролю, рекомендовану основну й додаткову літературу та інтернет-ресурси до всього курсу. Видання слугуватиме в організації практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи магістрантів освітньої програми «Українська мова та література. Світова література» спеціальності 035 «Філологія».
Keywords: українська мова; наукова парадигма; функційно-граматична парадигма; комунікативно-прагматична парадигма; психолінгвістична парадигма; лінгвокогнітивна парадигма; етнолінгвістична парадигма; лінгвокультурна парадигма; соціолінгвістична парадигма; юридична лінгвістика; медіалінгвістика; гендерна лінгвістика; 811.161.2-022.532(072)