Хто вінаваты? Праблема ўзаемаадносін полаў у сучаснай беларускай прозе: гендарны аспект - Фіцнер, Татьяна; Ficner, Tetyana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті, на прикладі сучасної білоруської прози, розглянуто проблему взаємин статей, вплив суспільних сте-реотипів на світогляд авторів і, відповідно, поведінку героїв / героїнь творів, виявлено авторське ставлення до загальновизнаних норм поведінки статей, розуміння письменниками феномену кохання, доведено відтворення суспільних стереотипів у художніх текстах. The article is about problem of the interaction between the sexes, about impact of social stereotypes on the outlook of the authors and, accordingly, the behavior of the heroes / heroines of works. Explorer considers author’s attitude to the generally accepted norms of behavior of the sexes, show the understanding of the phenomenon of love by writers, and brings the reproduction of social stereotypes in literary texts. Subject of research is the modern Belarusian prose.
Who is Blame? The Problem of Gender Relations in Modern Belarusian Prose: Gender Aspect
Фіцнер Т. Хто вінаваты? Праблема ўзаемаадносін полаў у сучаснай беларускай прозе: гендарны аспект / Татьяна Фіцнер // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 111-116.
Keywords: відносини статей; норми поведінки статей; гендерні стереотипи; відтворення стереотипів; кохання; the interaction between the sexes; the norms of behavior of the sexes; gender stereotypes; the reproduction of stereotypes; love