Роль навчальних екскурсій у шкільній географічній освіті - Скороход, Орест Анатолійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота присвячена вивченню актуальної теми і стосується особливостей проведення навчальних екскурсій на уроках географії в закладах загальної середньої освіти. Робота складається з вступу, трьох розділів, кожен з яких містить по два підрозділи, висновків та списку використаних джерел, який включає 50 найменувань. Загальний обсяг роботи 56 сторінок. Метою магістерської роботи виходячи з актуальності проблеми є теоретичні та методичні основи екскурсійної роботи з учнями закладів загальної середньої освіти в процесі вивчення географії. В ході досягнення поставленої мети виконано такі завдання: розкрито поняття екскурсії та її основні функції; проаналізовано роль навчальних екскурсій в шкільному курсі географії; охарактеризовано зміст та методику проведення шкільних географічних екскурсій; визначено методичні та практичні можливості використання віртуальних екскурсій на уроках географії
Keywords: освітній процес; урок; екскурсія; навчальна екскурсія; віртуальна екскурсія