Комунікативні вектори прикладного психоаналізу - Кошелюк (Бідюк), Олена Василівна; Kosheliuk (Bidiuk), O. V. (Національний університет "Острозька академія", 2010)
У статті розглядається специфіка прикладного психоаналізу у взаємозв’язках із теорією комунікації. Зокрема, акцент робиться на аналізі психічної комунікації у масових інформаційно-комунікаційних процесах з погляду класичного психоаналізу та аналітичної психології. The article is devoted to the specialty of the psychoanalytical approach within the theory of communication. In particular the accent is on the analysis of the psychic communication in mass informational-communicative processes according to the positions of classic psychoanalysis and analytic psychology made
The communicative vectors of psychoanalysis
Бідюк (Кошелюк) Олена Василівна - канд. філол. наук, доцент кафедри видавничої справи та редагування і журналістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: психоаналіз; комунікація; психічна комунікація; несвідоме; індивідуальне несвідоме; колективне несвідоме; архетип; psychoanalysis; communication; psychic communication; unconscious; individual unconscious; collective unconscious; archetype