Фахова майстерність. Спеціальний клас (акордеон/баян) - Кучерук, Володимир Феофілович (Олді+, 2023)
Хрестоматія, створена на основі частини творів українських та зарубіжних композиторів спрямована для забезпечення викладання обов’язкової ОК «Фахова майстерність. Спеціальний клас (акордеон/баян)» навчального плану освітньо-професійної програми «Музичне мистецтво» підготовки здобувачів вищої освіти у галузі мистецтва. Також, може бути використана в навчальному процесі шкіл мистецтв. Рекомендовані здобувачам вищої освіти ЗВО спеціальності «Музичне мистецтво» при вивченні ОК «Фахова майстерність. Спеціальний клас (акордеон/баян)», а також працівникам закладів культури і мистецтв. До навчального видання увійшли більше 30 музичних творів, в основному, естрадно-джазової спрямованості як українських композиторів (В. Власов, В. Зубицький, А. Марценюк, Т. Ілюхін), так і зарубіжних (Maurice Larcangе, Emile Vacher, Fabien Packo, Richard Galliano, Gorka Hermosa, Stanislav Samuel Raska, Petri Makkonen й ін.). Твори призначені для виконання різних вікових категорій виконавців. В Біографічних відомостях навчальної книги коротко подано мистецький шлях авторів творів. .
В деяких творах авторська аплікатура може не відповідати виконанню в Україні, так як це повязано з різнобіжністю систем правої аплікатури різних країн.
Keywords: акордеон; баян; академічний інструмент; хроматична гармонія; естрадно-джазові твори; аплікатура; українська виконавська школа; мюзет; акордеонно-баянне мистецтво; музичні твори; Різоль; Давидов; Оберюхтін; Рунчак; Черказова; Грінченко; Астьє; Пегурі; Азола; Ваше; Хорнер; Гальяно/Galliano; Hermosa; Власов; танго; мініатюра; 78.087.5:780.647.2(075.8)