Конструкції з прийменником «на» як вторинні предикатні синтаксеми - Гандзюк, Олександра Михайлівна; Handzyuk, O.M. (Кримський науковий центр НАН України та Міністерства освіти і науки України, Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського, Міжвузівський центр "Крим", 2008)
У статті розглядається семантичний арсенал конструкцій з прийменником «на». Подається характеристика їх функціонування як вторинних предикатних синтаксем. Наводяться приклади вживання конструкцій як адвербіальних, атрибутивних і модальних синтаксем.The article concerns the problem of semantic arsenal of constructions with preposition «на». Its ability of usage in the sentence as the syntactic units is characterized. The examples of the functioning of this construction as adverbial attributive and modal syntaxems are given.
Construction with preposition «на» as syntactic units
Гандзюк Олександра Михайлівна - канд. філол. наук, доцент кафедри української мови Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: прийменник; прийменникові конструкції; вторинні предикатні синтаксеми; адвербіальні синтаксеми; атрибутивні синтаксеми; модальні синтаксеми; preposition; constructions with preposition; syntactic units; adverbial syntaxems; attributive syntaxems; modal syntaxems