Лексико-граматичні особливості наукових текстів (на матеріалі німецької мови) - Бєлих, Оксана Миколаївна; Bielykh, Oksana M.; Панкевич, Ольга Йосипівна; Pankevich, O.Jo. (Кам’янець-Подільський «Аксіома», 2012)
У представленій статті проводиться дослідження мовленнєвих особливостей мови наукових текстів з міжнародних відносин на граматичному рівні. Досліджувані тексти характеризуються мінімізацією часових, категоріальних і синтаксичних форм. Активно використовуються безособові речення та пасивний стан. Емфатичні конструкції привертають увагу читача до подій або особистості. The article deals with the investigation of language peculiarities of the scientific texts in the international relations at the grammatical level. The researched texts are characterized with the minimization of tense, categorial and synthetic forms. The impersonal sentences and passive voice are used active. The emphatic constructions are used to involve the reader’s attention to the event or to the person.
Бєлих Оксана Миколаївна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри німецької філології Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Панкевич Ольга Йосипівна - кандидат філологічних наук, доцент кафедри німецької філології Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки.
Keywords: топоніми; антропоніми; афіксальний словотвір; пасивний стан; безособові речення; toponyms; antroponyms; affixational word building; passive voice; impersonal sentences