Тривожність як емоційна реакція на ситуацію випробування у дітей з мовленнєвими порушеннями - Чагарна (Роюк), Світлана Євгеніївна; Мельник, Антоній Петрович; Chaharna (Roiuk), Svitlana YE.; Melnyk, Antonii P. (Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна", Всеукраїнська асоціація політичних наук (ВАПН), 2013)
У даній статті аналізуються різні теоретичні підходи до вивчення проблеми взаємозв’язку мовленнєвих порушень, тривожності та самооцінки в школярів підліткового віку. Дається коментар та інтерпретація результатів проведеного емпіричного дослідження із школярами, що мають мовленнєві порушення. In this article the different theoretical is going analysed near the study of problem of intercommunication of speech disorder, anxiety and self-appraisal of senior pupils. Commentary and interpretation of results of the conducted empiric research with children which have speech disorder are presented.
Keywords: порушення мовлення; мовний розвиток; самооцінка; тривожність; учні підліткового віку; speech disorder; linguistic development; self-appraisal; anxiety; senior pupils