Історіографія філософії Відродження - Семенов, Андрій; Semenov, Andriy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті висвітлено й систематизовано основні історико-філософські концепції філософії європейського, зокрема італійського Відродження періоду XIV–XVI cт. Виділено принципи та структуру методології дослі-дження історіографії філософії Відродження. З’ясовано головні пріоритети формування внутрішніх концепцій і зовнішніх оцінок Відродження та запропоновано авторську оцінку дослідження історіографії філософії цієї епохи.The article is dedicated to the investigation of the essence and systematization of the major historical philosophical concepts of European, Italian in particular, Renaissance period of the XIV−XVI centure. The principles and strutcures of the methology of Renaissance period in historiography are mainly identfiied. The major historical philosophical priorities in the formation of internal concepts are ascertained and external evalution of the Renaissance are proposed as well as the author's historical assessment of this study. Ethical prioritize of Renaissance Individual are revealed and systematized.
The Historiography of Renaissance Period
Keywords: історіографія; historiography; історико-філософська концепція; history and philosopy concept; методологія; methodology; Відродження; the Renaissance; гуманізм; humanism; соціальна етика; social ethics