Характеристика особистої та ситуативної тривожності спортсменів у ігрових видах спорту та легкій атлетиці - Романюк, Альона Павлівна; Шевчук, Тетяна Яківна (Донецький національний університет, 2016)
Для досягнення високого спортивного результату в ігрових видах спорту і легкій атлетиці, окрім оптимального стану кардіо-респіраторної системи, високого рівня розвитку швидкісно-силових якостей і швидкісної витривалості, важливе значення має функціональний стан ЦНС спортсменів та рівень тривожності. На сьогодні в психології спорту актуальні дослідження, що спрямовані на вивчення рівня ситуативної та особистісної тривожності, оскільки це одна із властивостей особистості, що визначає успішність виступу на змаганнях.
Keywords: рівень тривожності; спортсмени