До проблеми дитячого церебрального паралічу - Альошина, Алла; Aleshina, Alla (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки (м. Луцьк), 2014)
Проблема дитячих церебральних паралічів – одна з найактуальніших у дитячій неврології. Мета дослідження – обґрунтувати загальні підходи до відновлення дітей, хворих на церебральний параліч. Оскільки захворювання має комплексний характер, то й програма розвитку дітей із церебральним паралічем складається індивідуально після проведеного обстеження. Відновлення цих хворих має ґрунтуватися на таких принципах, як ранній початок, етапність, наступність, комплексність. Лікування повинне здійснюватися не курсами, а безупинно. Рання реабілітація при дитячому церебральному паралічі – основне у відновленні рухової та соціальної діяльності дитини. Problem of child’s cerebral paralyses is one of most topical in child’s neurology. The purpose of the research is to ground the general approaches of recovery of children who are ill with cerebral paralysis. As disease has complex character, the program of development of children with child's cerebral paralysis is worked out individually after the conducted examination. Recovery of these patients must be based on the next principles: early beginning, phasing, sequence, complexity. Treatment must be conducted not in courses, but continuously. Early rehabilitation in case of child's cerebral paralysis is basic in recovery of motor and social activity of a child.
To the Problem of Child’s Cerebral Paralysis.
Keywords: дитячий церебральний параліч; принципи відновлення; реабілітація; child’s cerebral paralysis; principles of recovery; rehabilitation