Синтаксична парадигма відмінків сучасної української мови - Костусяк, Наталія Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті здійснено системний опис синтаксичної парадигми відмінків, визначено кількість грамем, ієрархізовано та схарактеризовано формальні засоби їхньої реалізації.
Синтаксическая парадигма падежей современного украинского языка
The Syntactic Paradigm of the Modern Ukrainian Language Cases
Keywords: парадигма; відмінок; грамема; суб’єкт; об’єкт; адресат; інструменталь; локатив