Базові концепти сучасного англомовного політичного дискурсу. Концепт «демократія» - Каліщук, Діана Миколаївна; Kalischuk, Diana M. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2009)
У статті аналізується поняття впливу, акцентується роль концептів у процесі здійснення впливу, проводиться аналіз концепту „демократія”, його наповнення та представлення у англомовному політичному дискурсі. В статье анализируется понятие влияния, акцентируется роль концептов в процессе осуществления влияния, анализируется концепт «демократия», его наполнение и представление в английском политическом дискурсе. In the article the notion of influence is analysed, the role of concepts in the processes of influence is highlighted, the concept “democracy”, its content and means of expressing in the modern English political discourse are analysed.
Базовые концепты современного английского политического дискурса. Концепт «демократия».
Basic Concepts of Modern English Political Discourse. The Concept “Democracy”
Keywords: вплив; влияние; influence; концепт; політичний дискурс; демократія концепт; политический дискурс; демократия; concept; political discourse; democracy