Кіберпростір - гуманістичний потенціал цивілізації - Коваленко, О. В.; Kovalenko, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті висвітлено результати дослідження моральних аспектів поведінки в кіберпросторі. Проаналізовано фактори, здатні впливати на формування і трансформацію моральних регуляторів поведінки у віртуальному світі. Зроблено висновки апробації використання нових комунікативних технологій у соціально-психологічних дослідженнях. Використано й інтерпретовано дані опитування, проведеного в соціальній мережі «VKontakte» (червень 2011 р.). In the article results of research of moral aspects of behavior in a cyberspace are presented. The analysis of the factors capable to influence formation and transformation of moral regulators of behavior in the virtual world is carried out. Conclusions of approbation of use of new communicative technologies in carrying out of socially-psychological research are presented. The data of poll spent in social network VKontakte (June 2011) is used and interpreted.
Cyberspace – Humanistic Potential of Civilization
Keywords: кіберпростір; гуманізм; моральні основи поведінки; інтернет; цивілізація; cyberspace; humanism; moral bases of behavior; Internet; civilization