Age as a Social Interaction Factor - Halapchuk-Tarnavska, Olena M.; Галапчук-Тарнавська, Олена Михайлівна (Національний університет "Острозька академія", 2012)
Article deals with age as sociolinguistic factor. Importance of age in terms of status is revealed. Age stratification pattern is defined. Family roles are investigated from the perspective of age-appropriateness. Young-to-elderly language strategies are highlighted.У статті розглядається вік як важливий соціолінгвістичний фактор, виявляються елементи вікової стратифікації суспільства, визначається вікова структура ролей в сім’ї та суспільстві, аналізується мовленнєва поведінка типова для певної вікової групи.
Keywords: age; вік; age stratification; вікова стратифікація суспільства; age structure of roles; вікова структура ролей у суспільстві та сім’ї; family roles; вікові маркери; age markers; вікові стратегії; young-to-elderly language strategies