Основні напрями фізичної реабілітації недоношених дітей з ураженнями опорно-рухового апарату - Василенко, Євген Володимирович; Марценюк, Ігор Михайлович; Vasilenko, Eugeniy; Marceniuk, Igor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Представлено дані аналізу науково-методичної літератури у сфері методів фізичної реабілітації недоношених дітей з ураженнями опорно-рухового апарату. Результати дослідження вказують на необхідність дотримання принципів створення програм із фізичної реабілітації, важливість індивідуального підходу при обранні методів реабілітації, а також перспективність розробки й упровадження нових методик профілактики та реабілітації недоношених новонароджених із патологіями розвитку кістково-мʼязової системи. The data on the issue of an analysis of scientific and methodical literature about an area of a physical rehabilitation methods for premature infants with musculoskeletal system are shown. The results of research shows the necessity of abidance to principles of creation of physical rehabilitation program, the importance of an individual approach to the method selection, and also development and implementation of perspectives of a new ways of prophylaxis and rehabilitation of premature children with dysfunctions of musculoskeletal system.
The Main Directions of Rehabilitation of Premature Infants with Dysfunctions of Musculoskeletal System
Keywords: фізична реабілітація; недоношені діти; ураження опорно-рухового апарату; rehabilitation; premature infants; musculoskeletal system emergence