Колорит мовотворчості поліщуків у прізвиськах - характеристиках зовнішності людей - Шульська, Наталія; Shulska, N. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано прізвиська Західного Полісся, умотивовані зовнішніми особливостями носіїв, зокрема охарактеризовано неофіційні антропоніми за специфікою структури тіла людини. Установлено, що такі найменування виявляють опозиції «високий(а)–низький(а)», «повний(а)–худий(а)». Мотиваційні ряди цих назв формує різнобічна лексична база: синонімічні одиниці
Coloryt Languagepoetry of Inhabitants of Western Polissya in Nickname-Performance Appearance People
Keywords: Західне Полісся; зовнішність людини; мотиваційний ряд; прізвисько