Зміни в експозиційній роботі художніх музеїв України в 1920–1930-ті рр. - Борис, Тетяна Петрівна; Борис, Татьяна Петровна; Borys, Tatyana Petrivna (My University, 2013)
The article analyses features of expositional work of art museums in Ukraine. In 1920-s were initiated measures on organizing and scientific representation in the permanent exposition of works of art. In designing permanent displays used historical and chronological and thematic principles exhibiting exhibits. У статті аналізуються особливості експозиційної роботи в художніх музеях України. У 1920-х рр. були розпочаті заходи щодо систематизації та наукового представлення у постійно діючих експозиціях творів образотворчого мистецтва. При проектуванні постійних експозицій використовували історико-хронологічний і тематичний принципи експонування музейних предметів.
Changes in the exhibition work оf thе Ukrainian Art museum in 1920-1930-s.
Изменения в экспозиционной работе художественных музеев Украины в 1920-1930-е гг.
Keywords: exposition; експозиція; popularization of works of art; популяризація мистецьких творів; art museums; художні музеї