100-річчя сучасної державної служби в Україні - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Стаття присвячена 100-річчю державної служби в Україні, що була започаткована у 1918 році. Визначальну роль у цьому процесі відіграв Гетьман України Павло Скоропадський, котрий розумів роль ефективної бюрократії в державному механізмі.
Keywords: державна служба; Українська Держава; Гетьман Павло Скоропадський; присяга; класифікація посад; державний службовець