Соціальна адаптація дітей старшого дошкільного віку - Алендарь, Надія Іванівна; Alendar, Nadia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Дослідження проблеми соціальної адаптації особистості на кожному віковому етапі її становлення актуальне, особливо актуалізується ця проблема, коли йдеться про соціальну адаптацію дітей дошкільного віку. Метою статті – розкрити специфіку соціальної адаптації дошкільників, яка реалізується через розв’язання таких завдань: теоретичний аналіз досліджуваного поняття; визначення особливостей соціальної адаптації дітей дошкільного віку; з’ясування труднощів цього процесу й можливих дезадаптаційних явищ. У висновках визначено основні шляхи соціальної адаптації дошкільників та її значення в їх особистісному становленні. The investigaticncf the social adaptation of personality at any age group formation is important, especially this problem is actualizing when it comes to social adaptation of preschool age children.The aim of the article is to outline the specifics of social adaptation of preschoolers, which can be implemented through solving problems: theoretical analysis of the studied concepts, definition the features of social adaptation of preschool age children; definition the difficulties of the process and possible phenomena of exclusion. In conclusions it was defined the basic ways of social adaptation preschoolers and its importance in the development of their personality/
Social Adaptation of Preschool Children
Keywords: соціалізація; адаптація; соціальна адаптація; діти дошкільного віку; socialization; adaptation; social adaptation; preschool children