Соціокультурний підхід як поглиблення теорії та методології пізнання суспільства - Ємельянова, Юлія Павлівна; Yemelianova, Yuliia P. (Політологічний центр при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, 2008)
Автор аналізує евристичні можливості соціокультурного підходу як інструменту пізнання процесів соціальної самоорганізації.

The author analyzes heuristic opportunities of socially-cultural approach as theoretical instrument in the study of social self-organization processes.
Socially-cultural approach as the extension of the theory and the methodology of the society knowledge
Keywords: суспільство; культура; соціокультурна парадигма; соціальна динаміка; самоорганізація; society; culture; socially-cultural paradigm; social dynamics; selforganization