Аналіз доступності об’єктів туризму та закладів розміщення для осіб з особливими потребами у місті Луцьку - Ільїна, Ольга Вікторівна; Ільїн, Леонід Володимирович; Мар᾽юсик, Артем Федорович (My University, 2024)
Здійснено оцінювання доступності історико-культурних об’єктів та готелів міста Луцька згідно з технічними вимогами та стандартами, встановленими відповідними нормативно-правовими документами. Оцінювання включало: наявність документів, що підтверджують відповідність інклюзивним стандартам, використання міжнародних символів доступності, безпроблемність входу, безпеку сходів, наявність пандусів, використання вказівних табличок шрифтом Брайля, а також обізнаність персоналу з правилами прийому осіб з особливими потребами. Виявлено низку проблем пов’язаних з доступністю туристичних об’єктів і закладів розміщення для осіб з особливими потребами та відсутність адаптованих туристичних продуктів. Усунення порушених проблем є важливим кроком до створення безбарʼєрного середовища у місті Луцьку.
Keywords: туризм; обїкти туризму; заклади розміщення; особи з особливими потребами; безбарʼєрний туризм; адаптивний туризм; доступний туризм; інклюзивний туризм