Анатомія серцево-судинної системи. Органи імуногенезу - Пикалюк, Василь Степанович; Лавринюк, Володимир Євгенович; Шевчук, Тетяна Яківна; Шварц, Людмила Олексіївна; Коржик, Ольга Василівна; Баранюк, Сергій Віталійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Посібник містить навчальні матеріали по системах імуногенезу, серцю, кровоносній і лімфатичній системах. Весь цей об’єм відповідає третьому модулю програми дисципліни «Анатомія людини». Внутрішні органи подані згідно класичної схеми опису, включаючи джерела розвитку, морфофункціональну характеристику, топографію, вікові особливості, результати методів функціональної діагностики. При описі судин, окрім їх топографії, гілок, області кровопостачання приділено увагу контрлатеральному кровообігу і функціональним анастомозам. Навчальний посібник доповнений аномаліями розвитку органів, ситуаційними задачами в навчальному варіанті. Адресований студентам медичних факультетів для доповнення відомостей із найбільш складних питань навчальної програми, може бути використаний для самостійної підготовки до практичних занять, до підсумкового модульного контролю.
Keywords: анатомія серця; артеріальна система; імунна системи; органи лімфогенезу; 611(07)