Туристично-рекреаційна атрактивність Копачівської сільської об'єднаної територіальної громади Рожищенського району Волинської області - Чир, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі України, 2019)
Зроблено аналіз туристично-рекреаційної атрактивності Копачівської сільської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) Рожищенського району Волинської області. Окреслено особливості розміщення туристичних ресурсів та інфраструктури. Охарактеризовано туристичні ресурси, а саме територіальне розміщення природних та історико-культурних об’єктів. Досліджено інфраструктуру туризму, а саме на виділенні її об’єктів по підсистемах, зокрема заклади розміщення, ресторанного господарства та розваг. Визначено роль транспортної системи і зв’язку, а також системи банківського обслуговування населення в розрізі населених пунктів територіальної громади. Охарактеризовано особливості туристичного комплексу ОТГ. Виокремлено проблемні питання галузі та запропоновано певні шляхи їх вирішення.
Keywords: об’єднана територіальна громада; Копачівська ОТГ; туризм; туристичний об’єкт; туристична інфраструктура; децентралізація влади; Рожищенський район; Волинська область