Спосіб одержання 2-алілтіо-4-метилпіримідин-6(1Н)-ону - Сливка, Наталія Юріївна; Slyvka, Nataliia Yu. (My University, 2011)
Спосіб одержання 2-алілтіо-4-метилпіримідин-6(1 Н)-ону передбачає операцію алкілування вихідного продукту алілбромідом в диметилформаміді. Згідно зі способом, попередньо одержують водневий розчин натрієвої солі 4-метил-2-тіопіримідин-6(1Н)-ону нагріванням, охолоджують його і додають алілбромід у спирті, здійснюють синтез при перемішуванні, осад, що утворився після повного охолодження реакційної суміші відфільтровують та ідентифікують одержану речовину як 2-алілтіо-4-метилпіримідин-6(1Н)-он.
Патент України №72091
Keywords: 2-алілтіо-4-метилпіримідин-6(1Н)-он; спосіб одержання; алкілування; алілбромід; диметилформамід