Сучасні соціологічні теорії - Кузьмук, Ольга Миколаївна; Kuzmuk, Olha M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс "Сучасні соціологічні теорії" розкриває сутність та зміст сучасних соціологічних теорій, формує теоретичну і методологічну бази, необхідні для вільного володіння соціологічним інструментарієм в процесі реалізації соціологічних програм і проектів. В процесі вивчення дисципліни «Сучасні соціологічні теорії», увага зосереджується на аналізі етапів становлення сучасних соціологічних теорій, формуванню у студентів здібностей до критичного соціологічного мислення, формування навичок застосування евристичного потенціалу сучасних соціологічних теорій до конструювання соціального, формуванню вмінь теоретизувати на основі інтерпретаційних дескрипцій соціального. У програмі представлено тематичний план лекційних та семінарських занять, теми ІНДЗ, список літератури, а також порядок нарахування балів за шкалою ECTS та національною шкалою.
Keywords: сучасні соціологічні теорії; дослідницька стратегія сучасних соціологічних теорій; постпозитивістська орієнтація сучасних соціологічних теорій; постпостпозитивістська орієнтація сучасних соціологічних теорій