Основна іноземна мова (французька) : програма нормативної навчальної дисципліни - Мартинюк, Оксана Миколаївна; Martyniuk, Oksana M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Бібліотека, 2018)
Метою викладання навчальної дисципліни “Основна іноземна мова (французька)” є формування основ усного та письмового спілкування у типових щоденних ситуаціях та забезпечення студентів системою знань та навичок, які б дозволили дискутувати на різні теми, зокрема: сучасний стан розвитку французьких масмедіа, сучасна періодика Франції, основні телевізійні та радіоканали. Освіта Франції, відмінності французької та української освітніх систем, програма Ерасмус: принципи її функціонування, стажування та робота у Франції. Дозвілля французів, головні французькі кіно- та культурні фестивалі, перегляд та обговорення популярних французьких фільмів. Особливості розвитку туризму у Франції, улюблені місця відпочинку французів та іноземних туристів. Основними завданнями вивчення дисципліни є засвоєння тематично-спрямованої лексики, мовленнєвих конструкцій і граматичних явищ: La nominalisation de la phrase verbale. La forme passive. La négation et restriction. Les pronoms relatifs. L’antériorité, la simultanéité et la postériorité, тощо.
Програма навчальної дисципліни «Основна іноземна мова (французька)» підготовки бакалавра, спеціальності 035 – Філологія, за освітньою програмою «Французька мова»
Keywords: програма; бакалавр; основна іноземна мова; французька мова