Основи моніторингу - Забокрицька, Мирослава Романівна; Zabokrytska, Myroslava R. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Метою навчальної дисципліни „Основи моніторингу” є формування у студентів нових знань про навколишнє природне середовище з використанням методів оцінювання і прогнозування стану його елементів (атмосферне повітря, поверхневі та підземні води, грунтовий і рослинний покриви), а також про їх взаємозв’язки та взаємовпливи. Основними завданнями дисципліни „Основи моніторингу” є засвоєння теоретичних та методичних основ моніторингу довкілля, а також чинного екологічного законодавства в цій сфері. Програма навчальної дисципліни „Основи моніторингу”, складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра галузі знань 0401 Природничі науки, напряму – „Географія".
Keywords: Принципи класифікації моніторингу; фоновий моніторинг; екологічний моніторинг; кліматичний моніторинг; моніторинг поверхневих вод; моніторинг грунтів