Педагогічна та організаційна майстерність. Методика і практикум роботи з аматорським музичним колективом (диригування оркестром народних інструментів) - Кучерук, Володимир Феофілович (Олді+, 2023)
У навчальному виданні запропоновані оркестрові партитури та клавіри до них створені в основному автором, що значно допоможе при спільній роботі викладача та здобувача вищої освіти. Рекомендовано здобувачам вищої освіти спеціальності «Музичне мистецтво» при вивченні обов’язкових ОК «Методика і практикум роботи з аматорським музичним колективом», «Організація роботи аматорського музичного колективу», «Вокально-оркестровий клас» та вибіркових ОК «Основи диригування» й «Диригентська техніка», а також працівникам закладів культури і мистецтв.До хрестоматії увійшли одинадцять оркестрових творів (аранжовані, в основному, автором видання), що пройшли апробацію в оркестрі народних інструментів факультету культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки, фортепіанні клавіри, творчі портрети композиторів та список використаних джерел.
Твори навчального видання можуть бути використані як в роботі з оркестром народних інструментів, так і на індивідуальних заняттях з Основ диригування, Оркестрового диригування.
Keywords: диригентське мистецтво; диригування; оркестр народних інструментів; партитури; клавіри; музичний колектив; методика; практикум; аранжування; оркестрові твори; мелодія; пісня; вступ; опера; козачок; танці; марш; щедрик; сюїта; мандри; Гулак-Артемовський; Леонтович; Скорик; Дремлюга; 78.087.5:785.1:78.071.2(075.8)