Психологічне здоров’я особистості як детермінанта успішної професійної реадаптації - Базика, Є. Л.; Bazyka, Ye. L. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті представлено психологічний аналіз феномену безробіття та його вплив на психологічне здоров’я людини передпенсійного віку, результати дослідження мотивів пізнього учнівства та сприйняття цієї ситуації. Зроблено спробу розмежувати поняття «безробітний» та «професійно незатребуваний». The psychological analysis of the phenomenon of unemployment and its influence on the psychological health of the person of pre-pension age and the research results of motives of late apprenticeship and perception of this situation are presented in the article. The attempt to separate the concepts «unemployed person» and «professionally unclaimed» is done.
Psychological Health of Personality as a Determination of Successful Professional Readaptation
Keywords: безробітний; професійно незатребуваний; пізнє учнівство; психологічне та професійне здоров’я; unemployed person; professionally unclaimed; late apprenticeship; psychological and professional health