Гідрохімія річок Лівобережного лісостепу України - Хільчевський, Валентин Кирилович; Винарчук, Ольга Олександрівна; Гончар, Олеся Миколаївна; Забокрицька, Мирослава Романівна; Кравчинський, Руслан Леонідович; Сташук, Василь Андрійович; Чунарьов, Олексій Васильович; Khilchevskyi, Valentyn K.; Vynarchuk, Olha O; Honchar, Olesia M.; Zabokrytska, Myroslava R.; Kravchynskyi, Ruslan L.; et al. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
У навчальному посібнику викладно умови формування хімічного складу річкових вод, методи його дослідження на прикладі річок Лівобережного Лісостепу України, охарактеризовано гідрохімічний режим та виконана оцінка якості води цих річок (Сула, Псел, Ворскла). Для студентів географічних гідрометеорологічних та гідромеліоративних факультетів університетів, фахівців у галузі використання та охорони вод.

The textbook describes the conditions for the formation of the chemical composition of river waters, the methods of its study on the example of the rivers of the Forest-steppe of the Left Bank of the Dnieper, describes the hydrochemical regime and assesses the water quality of these rivers (Sula, Psel, Vorskla). For students of geological hydrometeorological and hydromulatory departments of universities, specialists in the field of water use and protection.
Hydrochemistry of the rivers of the Left-bank forest-steppe of Ukraine
Keywords: Лівобережній Лісостеп; гідрохімічний режим; оцінка якості води; гідрохімічний склад; охорона вод; Сула; Псел; Ворскла