Міжнаціональні стосунки у фразеології та засоби їхньої вербалізації - Крисюк, Ярина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота «Міжнаціональні стосунки у фразеології англійської мови: зіставний аналіз з німецькою та голландською мовами» є комплексним лінгвістичним дослідженням, спрямованим на вивчення особливостей вербалізації міжнаціональних стосунків у фразеологічних одиницях англійської мови та їх зіставлення з відповідними одиницями німецької й голландської мов. У центрі уваги роботи перебуває проблема етнокультурної маркованості фразеологізмів як важливого засобу відображення національних стереотипів, історичних уявлень і соціальних оцінок у мовній картині світу.
Keywords: фразеологічні одиниці; міжнаціональні стосунки; етнокультурна маркованість; зіставний аналіз; стереотипи